Johan de Flines

Founding partner en advocaat | Milaan

Johan is gespecialiseerd in cross border transacties in ondernemingsrecht, variërend van de oprichting van vennootschappen voor buitenlandse ondernemers met Italiaanse aandeelhouders in een joint-venture, tot fusies en overnames, reorganisaties en liquidaties.

Daarnaast richt hij zich op arbeidsrecht, aanbestedingsrecht, vastgoedrecht, transport, food & beverage, verzekerings- -en bankrecht. Hij is gewend te werken in multidisciplinair verband en treedt veelvuldig op voor buitenlandse investeerders en ondernemers.

Johan is op 8 juli 1965 in Nederland geboren en heeft rechten gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Na enkele jaren als jurist in Italië bij de Banca di Roma gewerkt te hebben, is hij drie jaar als advocaat werkzaam geweest bij Trenité van Doorne te Rotterdam, destijds een van de grootste advocatenkantoren van Nederland. In 1996 vestigde hij zich definitief als advocaat in Milaan en verbond zich aan het advocatenkantoor Toffoletto e Associati. Eind 1999 richtte hij samen met een aantal Italiaanse vennoten MDM Advocaten en Fiscalisten op.

Lid Orde van Advocaten Milaan
Oprichter en lid van Vereniging Dutch Business Lawyers Abroad (www.dbla.nl)

Talen: Nederlands, Italiaans, Engels, Duits en Frans