Advocatuur in Italiaans recht

Ons advocatenkantoor richt zich op het Italiaanse recht. Onze Italiaanse en Nederlandse advocaten hebben ruime praktijkervaring op het gebied van de volgende rechtsgebieden die met name van belang zijn voor ondernemingen en organisaties die zakendoen in of met Italië:

 • Arbeidsrecht
 • Contracten
 • Internationaal
 • Kredietbeheer
 • Mode en Design
 • Ondernemingsrecht
 • Ondernemingsstrafrecht
 • Procesrecht
 • Start-ups
 • Transportrecht
 • Vastgoed
 • Verzekeringsrecht

Verzekeringsrecht

MDM heeft al jarenlang een gerenommeerde en omvangrijke verzekeringspraktijk. Binnen deze praktijk wordt op vrijwel alle gebieden van het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht gewerkt, met inbegrip van dekkingsissues, aansprakelijkheidsgeschillen ten behoeve van verzekerden, het redigeren van polisteksten en verzekeringscontracten, onderhandelingen tussen (co) verzekeraars, dit alles zowel op nationaal als op internationaal niveau.

Lees meer...

Vastgoed

MDM biedt gedegen ondersteuning onder andere bij de projectontwikkelingsfase, in alle stadia van de vergunningverlening, bouw, verkoop, beheer en verkoop van commercieel vastgoed.

Ook de fiscale aspecten kunnen daarin worden meegenomen. 

Lees meer...

Transportrecht voor ondernemingen

Transport gaat meestal goed, maar als het misgaat bent u afhankelijk en kwetsbaar. Wanneer uw transport stil komt te liggen – door wat voor reden dan ook – lijdt uw onderneming direct schade.

Lees meer...

Start-ups

Wij hebben ruime ervaring in het adviseren over startups, aan zowel investeerders als ondernemingen. In Italië bestaat er speciale wetgeving met betrekking tot startups, zowel ten aanzien van startups met een hoge technologische en innovatieve waarde (Wet 179/2012) als in het arbeids- en belastingecht.

Lees meer...

Procesrecht

MDM heeft een gerenommeerde procespraktijk. Of het nu gaat om reguliere civiele procedures, arbitrages of mediation, wij helpen uw geschil op de meest effectieve manier op te lossen.
Lees meer...

Ondernemingsstrafrecht

Het ondernemingsstrafrecht omvat alle aspecten van strafrechtelijke aansprakelijkheid van onderneming, bestuur en andere personen in het bedrijfsleven.

Lees meer...

Ondernemingsrecht

Wij hebben jarenlange ervaring met het bieden van juridische ondersteuning aan Nederlandse en andere buitenlandse ondernemers in Italië.

Lees meer...

Mode en Design

Ons speciale team hiervoor heeft een jarenlange ervaring in de wereld van de Italiaanse mode- en luxegoederen. Die ervaring zorgt ervoor dat zij precies weten wat er in die wereld speelt en wat bij de juridische advisering in de modebranche komt kijken. Tot onze cliënten behoren grote modemerken, gevestigde en startende ontwerpers, agenten, distributeurs en franchisenemers. Wij staan onze cliënten bij vanaf de creatie van een ontwerp tot aan de bescherming van een ontwerp of merk in of buiten de rechtbank.

Lees meer...

Kredietbeheer

MDM heeft aanzienlijke ervaring met het terugvorderen van grote hoeveelheden niet-rendabele leningen voor toonaangevende kredietinstellingen en verzekeringsmaatschappijen.

Lees meer...

Internationaal

Wanneer u grensoverschrijdend wordt, brengt dat een golf van nieuwe vraagstukken met zich mee. Op dat moment heeft u een partner nodig die u vertelt wat u moet regelen en hoe.

Lees meer...

Contracten

MDM heeft zowel een nationale als een internationale contractspraktijk en staat nationale en buitenlandse ondernemingen bij in de levenscyclus van een contract, van onderhandeling tot beëindiging. Een goed contract kan discussie voorkomen en de uitkomst van geschillen sterk beïnvloeden. Wij beschikken over de noodzakelijke juridische kennis en ervaring bij het opstellen van contracten.

Lees meer...

Arbeidsrecht

MDM houdt zich bezig op alle terreinen van het individuele en collectieve arbeidsrecht. Wij adviseren en procederen voor kleine en middelgrote (internationale) bedrijven. Wij geven advies over toepassingsmogelijkheden van disciplinaire sancties, overplaatsingen en overdrachten en wijzigingen van arbeidsvoorwaarden. 

Lees meer...