Andrea Orciani

Partner, Italiaans Advocaat | Florence

Andrea houdt zich met een breed spectrum aan recht bezig, waaronder: mode, logistiek en transport, ondernemingsrecht, veiligheidswetgeving, financiële verslaggeving. Andrea is juridisch adviseur van de afdeling Mode van de kamer van koophandel in Florence.

Hij heeft meerdere publicaties uitgegeven, waaronder "Het recht en de mode". Daarnaast is hij lector Politieke Wetenschappen aan de Amerikaanse Pepperdine University en geeft hij advies en juridische bijstand aan het Amerikaanse consulaat in Florence. Sinds 2005 is Andrea docent handelsrecht aan de School van specialisatie voor de juridische beroepen van Florence. Hij is tevens adviseur van de Ombudsman bij de regio Toscane. 

Andrea Orciani heeft een lange staat van dienst. Hij is zijn loopbaan begonnen als notaris, waarna hij hoofd van de juridische afdeling bij de telecom multinational Alcatel in Florence werd. Vervolgens werd hij aangesteld als Chief Legal Officer van de modeholding Prada. In 2000 werd hij partner bij MDM en richtte het kantoor in Florence op. 

Andrea spreekt en werkt in het Italiaans en het Engels.