Nieuws

Hieronder vindt u het laatste nieuws van MDM Advocaten & Belastingadviseurs.

De Nederlandse koning op bezoek in Italië met handelsmissie.

Op 20 juni kwam Willem Alexander, koning der Nederlanden, toe in Italië.  Een reis van 4 dagen, t.e.m. 23 juni, om de handelsrelaties tussen noord en zuid Europa te versterken.

Lees meer...

Import-export: Lombardije staat aan de top van de handel tussen Italië en Nederland

Nederland behoort tot de zeven belangrijkste exporteurs ter wereld, waarbij de Italiaanse markt een aanmerkelijke rol speelt. De cijfers spreken voor zich. In 2015 heeft Nederland goederen ter waarde van 17,5 miljard Euro naar Italië geëxporteerd, terwijl Italië in hetzelfde jaar goederen voor 9 miljard Euro aan Nederland leverde. In 2016 bedroeg de bilaterale handel tussen Italië en Nederland bijna 33 miljard €.

Lees meer...

Forfaitaire BTW-regeling

Wat gaat er veranderen in 2017?

De Forfaitaire BTW-regeling is voor het eerst ingevoerd in 2015 met de stabiliteitswet (art. 1, lid 54 tot 89, Begroting 2015). Het betreft een regeling die van toepassing is op natuurlijke personen die een onderneming drijven of zelfstandig ondernemer zijn (inclusief de ‘professionals’), die aan bepaalde voorwaarden voldoen en inkomsten declareren “onder een bepaald bedrag, afhankelijk van het soort ondernemerschap”.

Lees meer...

Begroting 2017 en bedrijfleven

De belangrijkste punten van de nieuwe ombuiging

In de laatste dagen is er veel gesproken over de Begroting 2017 en het daarbij behorende wetsontwerp Begrotingswet 2017. Hier volgt een overzicht van de meest relevante punten, de wijzigingen en een aantal interessante voordelen voor de bedrijfsvoering en de bedrijfsorganisatie.

Lees meer...

MDM brengt Nederlandse bedrijven naar Italie

Het advocatenkantoor– met een omzet van € 2.5M, heeft kantoren in Milaan en Florence.
De focus ligt voornamelijk op transport en logistiek. Een Russische advocaat sluit waarschijnlijk aan in 2017.

Lees meer...

De advocaat van de dag

Johan de Flines is een van de mede-oprichters van MDM Advocaten en Fiscalisten. Het kantoor opende in1999. De Flines is nederlander en is lid van zowel de nederlandse-, als de italiaanse orde van advocaten. Hij is gespecialiseerd in cross-border operations in de praktijkgebieden ondernemingssrecht, handelsrecht, onroerend goedrecht, internationaal recht en arbeidsrecht.

Lees meer...

Beëindigingsvergoeding onder Italiaans recht

Trattamento di Fine Rapporto

Bij elke Nederlandse ondernemer die te maken krijgt met Italiaanse boekhouding en/of arbeidsrecht komt deze vraag op. Begrijpelijk aangezien het Nederlands recht geen gelijksoortig rechtsfiguur kent.

Lees meer...

BELLA ITALIA?

Italiaanse les en nieuws

Waarom kom je als Nederlander, vanuit een land waar de zaken naar behoren werken, naar Italië?”

Lees meer...

Het openen van een vestiging in Italië

Hoe werkt dat in Italië?

Als een ondernemer geregeld zaken doet in een bepaald land zal vroeg of laat de vraag zich voordoen of het verstandig is daar een vestiging te openen. Hoe werkt dat in Italië?

Lees meer...

De nieuwe Italiaanse aanbestedingswet

einde van corruptie en kansen voor Nederlandse bedrijven?

Binnen de Europese Unie zijn Polen en Italië de landen die de rankings van corruptie in de gezondheidszorg aanvoeren.

Lees meer...